divendres, 31 d’octubre del 2008

Lima

Lima és una gran capital de 7,6 milions d'habitants, populosa, contaminada i perillosa. Com a tota capital sudamericana hi han grans bosses de pobresa, però malgrat això la ciutat ha millorat molt els darrers 10 anys, i també és dinàmica i cosmopolita en l'aspecte gastronòmic i turístic.
Pizarro va situar la capital del virreinat en un lloc controvertit: malgrat trobar'se en una latitud tropical, el clima de la ciutat és gris durant més de 6 mesos d'any, derivat de la corrent marí de Humboldt i això marca amb una certa melancolia els habitants de la ciutat, que malgrat tot són tremendament amables i acollidors.
La ciutat conserva restes del seu passat històric, indígena (es pot visitar el temple de 'Huaca Pucllana' i colonial (catedral, diversos palaus, plaça de toros...) i complementat amb una serie de museus (Museo del Oro) fan que sigui una ciutat tremendament interessant a nivell històric i turístic. I ja no cal ni parlar de les meravelles a l'interior del pais i de la gastronomia...