dimarts, 28 d’octubre del 2008

Ceviche (o cebiche)

Ingredientes:

- 300 g. de lenguado (u otro pescado blanco a elección).
- 1 cebolla morada.
- Lemongrass.
- 1 pimiento verde picante (ají).
- Cilantro.
- Zumo de 5 limones.

Elaboración:
Se corta el filete de lenguado a trozos (cubos de 2x2 cm.) y se incorpora a un bol. Se incorpora la cebolla morada cortada en pluma, el lemongrass picado, el ají picante, el cilantro picado y vierte el zumo de limón. Mezcla y condimenta con sal y pimienta. Deja reposar durante 30 minutos.
Pasado el tiempo de reposo se sirve el ceviche, se puede decorar con cilantro, gajos de mango o aguacate.


He quedat enormement impressionat per la gastronomía peruana, que és el resultat de la combinació de les cultures indígena, colonial espanyola, negra i asiática (en van rebre l'emigració el segle passat). Això unit a la disponibilitat de peix de primera qualitat (el mar peruà és molt ric en peix) i al patrimoni enorme de patates i llegums autòctones, fa que la cuina peruana presenti una combinació de plats de primer nivell mundial. Els plats tradicionals van desde el clàssic ceviche fins als saltats de carn i verdures al wok, tot passant per calderetes de marisc, plats de fideus o purés de papa molt gustosos. Els recomanao, boníssims!!! A la foto del costat, una 'Causa', un altre plat molt típic, que és una mena de montadito de peixos variables i puré de 'papa amarilla', molt bo!