dimarts, 21 d’octubre del 2008

Burundanga

El trànsit de Caracas és horrorós, els cotxes colapsen els carrers a tota hora, i només els més marginats utilitzen el transport públic.
Al carrer, als busos, al metro, el perill de robatori, violació i segrest és real. Si, els segrestos express existeixen, els robatoris estan a l'ordre del dia, a mi em van renyar per sortir a caminar pel barri de l'hotel. En alguns bars hi han arcs detectors de metalls, en d'altres et registren en entrar, de nit ningú para als semàfors vermells.
La 'burundanga' és una droga mítica a Caracas, prové de la flor d'una planta tropical i es diu que actua per contacte, ingestió o inhalació. Això vol dir que tocant qualsevol cosa impregnada amb aquesta substància, actúa fent perdre voluntat i memòria transitòriament. És així com s'ejecuten segrestos impossibles, les víctimes no recorden res. Tradicionalment aquesta substància s'utilitzava en la santeria caribenya (popular a Veneçuela, Colombia i tot el Carib) i ara l'han fet seva els delincuents. És per tot això que recomanen no anar mai sòl pel carrer ni agafar coses que et doni un desconegut.

1 comentari:

Anònim ha dit...

quin mal rotllo no?