dimarts, 30 de setembre del 2008

El Torrontés

L'Argentina ha aportat, dos coses al món del vi: vins de Malbec excelents (el Malbec, originari del SW francès no és profeta a la seva terra), i una varietat absolutament original: el Torrontés.

El Torrontés argentí és una varietat blanca, que es creu és el resultat del creuament del Moscatell d'Alejandría amb la 'Criolla chica' (denominació argentina del Listan blanc). Durant molt temps el Torrontès s'utilitzava per fer grans produccions, però en els darrers anys s'ha implantat en llocs més frescos i amb menors rendiments.

El resultat d'aquestes pràctiques és un raïm del que s'obté un vi blanc amb una paleta aromàtica molt particular: ruda, rosa, durazno, clau, mel y a vegades l'olor a gerani característica del moscatell. En boca el vi té un equilibri tant ple que sembla un vi dolç quan en realitat és ben sec. Per situra-lo, jo diria que éstà a mig camí entre l'Albarinyo i el Moscatell.


El Torrontés es cultiva arreu de la geografia vinícola argentina, però és a la vall de Cafayate on es creu que s'expressa en una plenitud rara.
A la vall de Cafayate s'hi cultiva la viña fins a 2.500 metres d'alçada, i sens dubte aquest fet li ha de conferir al Torrontès una frescor que no troba a la plana.
El Torrontès comença a ser apreciat als mercats d'exportació i amb el Malbec s'ha convertit amb l'icona de la Viticultura argentina.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Només una pregunta...
El que escrius ho tens al cap i és de collita pròpia o abans d'escriure el post consultes i busques informació?

Anònim ha dit...

això ho treu de la wikipèdia...

rob ha dit...

Si em convides a una ampolla de torrontés jo et presento el Gerard Piqué, ok? cuida't bro!!!