Tant el 'raïm de fer vi' com el 'raïm de taula' tot és raïm de la mateixa espècie vegetal, la 'Vitis Vinifiera'. La diferència entre raïm de 'taula' o de 'fer vi' es deu a les característiques físiques de cada varietal, que les fan més amenes per fer un producte o un altre. Normalment, en l'elaboració de vi, es fan servir varietats de gra petit i pell gruixuda, que solen tenir un gran component aromàtic i cromàtic, aptes per elaborar vins de qualitat.
En canvi, en la producció de raïm de taula s'utilitzen varietats de raïm gran, amb polpa cruixent i pell prima, sovint sense llavors. La producció de raïm de taula requereix molta ma d'obra, els raïms han d'arribar en un perfecte estat visual al mercat i això fa que tinguin costos elevats.
Mendoza és junt amb La Mancha, la principal zona mundial de producció de most de raïm, utilitzat en l'indústria dels refrescs i begudes com aport natural de sucre. Per l'elaboració de most s'utilitzen varietats de raïm de taula, que donen alta productivitat i molt bona concentració de sucre.
Per produir raïm per fer most, es condueix la vinya en forma de pèrgola i s'irriga constantment. Amb això s'afavoreix l'alta productivitat i s'obtenen entre 20 i 30 Tones de raïm per cada hectària.
A les fotos figuren el 'Moscatell de gra gros' i el 'Moscatell d'Hamburg' (de color rosat). Menjar-los directament de la planta és un gust però també et fa anar al wc sovint...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada