diumenge, 15 de febrer del 2009

Aconcagua (5)

Aquest cap de setmana s'ha fet públic un video del 'salvament' d'un guía de montanya, en Federico Campanini, que enmig d'una tempesta s'havia perdut amb la seva expedició 2 dies abans i va morir prop del cim el passat mes de Gener. L'equip de rescat no va aconseguir salvar el guia que, defallit, va morir abandonat prop del cim de la muntanya. Federico, descansa en pau.
Aquest video ha desfermat una gran polèmica local, a part de la rudesa i dificultat de les condicions al cim, evidencia la falta absoluta de medis al parc Aconcagua, un parc nacional que genera enormes divises donada el gran nombre d'expedicons internacionals que cada any ataquen el cim. Que fan uns rescatistes sense camilla?, és humà el tracte que donen a l'accidentat?
La falta de medis és una cosa patèticament comú en qualsevol estament públic argentí, però quan això redunda en pèrdua de vides humanes es converteix en tràgic.

1 comentari:

rob ha dit...

miquel, ho he trobat horrorós, què és tot això? semblava que se'l miraven mentre moria, per Déu... espero que no ens passi res semblant quan anem al Lost Peak...
Una abraçadaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!