dimarts, 23 de març del 2010

Terratrèmol a Chile (2)

EL terratrèmol del passat 27-F va ser terrible per Chile i els seus habitants.
Al marge dels danys que s'han vist per TV, he pogut ser testimoni del desastre en l'indústria vitivinícola per la part laboral que em correspòn.
Per sort el gran terratrèmol va tenir lloc just abans de la verema 2010. En aquesta època els cellers están mig buits, a l'espera d'omplir'se amb el raïm de la nova collita.
Tot i així les pèrdues són grans, es calcula que les pèrdues per vessament de vi estarán al voltant dels 400 milions de litres de vi, que han anat a parar directament als desaigües.
En aquestes fotos es mostren dipòsits d'inoxidable, que degut al sotrac del terratrèmol s'han mogut de lloc, s'han abonyegat com una llauna de cervesa o fins i tot que han caigut literalment de costat. La majoria s'han esquinçat i`només això ja provoca el vessament de vi.
El vi que estava a dins, ha anat a parar directament a la claveguera. Les rates i els peixos deuen fer una gran festa...

I les barriques? No han tingut molta més sort, normalment s'apilen a 5 alçades en una mena de racks i totes ordenades en files i columnes numerades.
A la foto, sembla que un gegant hagi jugat a bitlles amb les barriques, ordenar-les serà una dura missió...
El vidre de les ampolles? Tambés s'ha trencat, no podia ser menys... això si que és una bona trencadissa...