diumenge, 21 de març del 2010

Ràfting al riu Mendoza

El riu Mendoza neix prop de l'Aconcagua i pels seus marges baixa l'aigua de desglaç dels cims nevats dels Andes.
És durant l'estiu quan el riu baixa més cabalós, corrents d'aigua marró brollen sorollosos entre rocs amb un brogit de mil dimonis, tot buscant sempre cap a l'est, els pendents més suaus de la plana i molt més enllà, com un somni, la profunditat de l'oceà Atlàntic.
Cap a l'hivern el corrent és més suau i l'aigua més cristalina, però el nivell d'aigua és suficient per practicar esports com el ràfting tot l'any.
A l'hivern no ho recomanaria gaire per allò de la temperatura, l'aigua prové del desglaç i malgrat la protecció del neoprè, els ous et queden encongits com pinyolets d'oliva...
En el ràfting, el treball en equip és clau. El capità (al darrera vestit de negre) va cridant quan s'ha de remar a babor, a estribord o en inversa. La tripulació, sis fornits mariners, executen les ordres amb destresa i vigor, malgrat els esquitxos i els sotracs de la barca. L'objectiu: arribar al final del recorregut sense volcar i amb el mínim de pèrdues humanes.
Després d'una hora de descens i força adrenalina, missió comperta!!
El riu Mendoza no és l'Amazones ni el Noguera Pallaresa però després de vagarejar els ràpids i remar ben fort, una merescuda cerveseta al final fa molt de bé...

1 comentari:

Anònim ha dit...

Nen, quin moreno camionero, a veure si prens una mica el sol...