divendres, 13 de març del 2009

Cerro Colorado de la Crucesita (2.300 m)

Aquest diumenge passat vaig pujar un 'cerro' menys ambiciós, el Cerro Colorado de la Crucesita, de 2.300 metres. Aquest cerro pertany a la pre-cordillera, una cadena de muntanyes d'entre 1.000 i 2.500 metres (com el Pirineu de Girona, vaja) tocant a Mendoza i que precedeixen la gran Cordillera.
Aquest cerro es troba a 30 minuts de Mendoza, i s'accedeix desde 'la crucesita', el lloc típic de dominguero, per fer 'el asado' el diumenge. Desde la Crucesita de seguida s'agafa una de les carenes de la muntanya i es va guanyant alçada ràpidament. Desde la carena de seguida es veuen unes vistes tremendes de la gran plana i del Cerro Negro, el cim veï. L'excursió és bonica per les vistes i per la vegetació que es troba pujant, bastant rica. En algún racó humit vaig veure petites falgueres, increïble en una zona on impera el clima semidesèrtic.
Seguint la carena no hi ha massa secret per arribar al cim. Després de 2h30 de caminada tranquila fem cim, admirant les vistes de la plana però també les vistes sobre la pre-cordillera. És una pena perquè el dia és molt enuvolat i no es veu la gran cordillera a darrera. Ja han caigut les primeres nevades i ahir ja la Cordillera ja estava ben enfarinada.De baixada, amb l'Aníbal decidim canviar l'itinerari i baixem a través d'una tartera bastant directa que ens ha d'estalviar temps. En el plànol de sota es troba indicada la ruta. La tartera és difícil perquè hi han moltes pedres grans, i al final, ens hem d'obrir pas a través d'arbustos de rosa mosqueta.
Guanyem 3/4 d'hora respecte als companys que baixen per la via normal, hem obert una nova ruta!


Dades de l'excursió:
La Crucesita (1.500 m.) - Cerro Colorado de la Crucesita (2.300 m.)
Pujada: 2h30
Baixada: 2h
Desnivell: 800 m.

1 comentari:

Anònim ha dit...

M,AGRADA QUE ET DIVERTEIXIS PERO NO FACIS IMPRUDENCIES....PODEN COSTAR MOLT CARES.

EL TERRATREMOL, UNA BONA EXPERIENCIA PER SABER LO PETITONS QUE SOM...

Mercè