diumenge, 8 de juny del 2008

Locro

Ingredientes:
1 kilo de maíz blanco pisado.
1/4 kilo de porotos blancos.
1 pollo en trozos pequeños.
400 gramos de zapallo cortado en cubos grandecitos.
2 cebollas.
3 cucharadas de grasa o aceite.
4 tomates.
2 ajíes.
Sal, pimienta, ají molido, pimentón, comino.

Elaboración:
Remojar el maíz y los porotos secos, durante toda la noche.
Luego hervirlos (sin sal). Cuando estén casi tiernos, incorporar el pollo, el zapallo, sal, pimienta y condimentos, hasta que espese.
Y mientras se hace, preparar una salsa aparte:
Poner la grasa en una cacerolita y saltear la cebolla picada, con los tomates, ajíes y los condimentos, dejando que tome cuerpo de salsa. Servir el locro con su salsa


El Locro és pels argentins el que la Carn d'Olla és pels catalans o el Cocido pels madrilenys. És un plat super calòric a base de blat de moro i llegums, d'orígen prehispànic. Es pren sobretot a la zona de Cordillera però s'ha extès a tot el pais.
El 25 de Maig és el 'Dia Patrio', es conmemora la proclamació d'indepenència.
Aquest dia la presidenta fa un discurs que es retransmet a TOTES les emisores de radio i TV del pais. Botigues i supermercats regalen banderetes per portar a la solapa, i als restaurants i cases particulars es menja Locro. Jo l'he provat, és molt bo. Deu ser que per escoltar la presidenta cal menjar pesat.

3 comentaris:

Silvia ha dit...

¿Poroto? ¿Zapallo? ¿Ajíes?

Amb receptes així no milloraré les meves habilitats culinàries.

Silvia ha dit...

Ei! Estic fent comentaris a un post que encara no està publicat!!!

Degut a la diferència horària sempre m'havia semblat que tu vivies en el futur, sempre unes per hores darrera meu, que el que ja havia passat aquí encara estava per passar a l'Argentina. Però veig que també vius en el passat, i publiques coses en diumenge quan aquí encara és dissabte.

Paradoxes de l'espai-temps

Anònim ha dit...

això sembla un a un vis-a-vis..