divendres, 14 de març del 2008

Raïm sa, Raïm podrit










A 'Raïm apedregat' deia que ens faltava per aparèixer era el 'Raïm podrit' i així ha sigut (la llei de Murphy és irrefutable!!). El 'podrit' està causat per un fong anomenat Botrytis cinerea, apareix en condicions humides i s'alimenta del sucre del raïm. Quan és present, dificulta les fermentacions i fa que els vins tinguin gustos raros, com de formatge... Ja és bo menjar vi i formatge, però no barrejat a la copa...
Per sort s'han detectat petits focus en zones molt concretes on el raïm està apilotonat, no s'extendrà si no plou més.
Concurs: quin és el raïm sa, dreta o esquerra? Entre els que encertin la resposta regalaré 1 caixa de Malbec argentí, promès!!!
Per cert que el raïm podrit és Tempranillo (Ull de Llebre) i el raïm sa és Malbec.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Tu si que no estas sano guey

Silvia ha dit...

Des de la meva ignorància jo voto pq el podrit és el de l'esquerra.

Si he encertat, ja negociarem com em fas arribar el vi o si l'he de venir a buscar ;)

Anònim ha dit...

GUEY, EL RAIM PODRIT ES CLARAMENT EL DE LA DRETA, MES QUE RES PERQUÈ SEMBLA EL MÉS SA, I SI HO PREGUNTES ES PQ HI HA TRUCO... SEMPRE VAS SER UN TRILERO SALARICH, PERO QUE DEU T'AJUDI, HAS ANAT A PARAR AL PAIS DELS TRILERUS...
ENVIA LES CAIXES A REGOMIR, PENDEJO...

PS: I RECORDA, A MIRAR EL SHALKE VS BARÇA EL 1/2 D'ABRIL!!!!!

Anònim ha dit...

tempranillo a la dreta..
Angli

Anònim ha dit...

el raim podrit es el de la dreta. Efectivament lo Mike ens ha volgut tendir una trampa vil, pero no estic d'acord amb l'anonim nº3. La trampa encara es mes marrullera: fixeu-vos com el raim de l'esquerra es sa, a excepcio d'una pansa de Corint que hi ha enganxat i 4 o 5 grans retocats amb pinzell. El dofi Mike ens vol fer caure en el seu parany!!! El noi de la Bisbal (del Penedes)

Anònim ha dit...

Jo no se si el de l'esquerra està o no sa, però el que si que se és que està més arrugat que el cul d'un elefant...així que si me n'haig de veure un, jo voto pel de la dreta.Mick Dundee, ja pots enviar un parell de caixes a Caldetes.
Firmat : l'enòleg del Maresme

Anònim ha dit...

Fe d'errates : Beure enlloc de veure.

Anònim ha dit...

Encara hi sóc a temps??? Com que en el fons no ets mala persona, sabia que en algun lloc havies deixat la pista... raïm llarg i estret... el sa és el de l'esquerra!
De totes maneres, confio que faràs gala de la teva gran generositat i tots els teus lectors gaudirem del Malbec argentí, oi??
Carxofa