diumenge, 16 de març del 2008

Laguna del Diamante


Amb la panxa encara revolta, avui he anat fins al parc natural 'Laguna del Diamante', 200 km al sud de Mendoza. Hauria d'haver vist això de la foto, el volcà Maipo (5.200 m.) i el llac, però l'accés estava tancat. Els 'guardaparques' m'han explicat que era per la neu. Quina mala sort!!. Però a canvi he conegut l'història d'Henri Guillaumet, un pilot francès:

Corria l'any 1.930 i Aero Posta (després Air France) oferia el servei de correu aeri entre Argentina i Xile. En un d'aquells vols, i a causa d'una forta tempesta, el pilot va haver d'aterrar d'emergència sobre les aigües gelades de Laguna del Diamante, volcant l'avió però salvant-se de miracle. El pilot va passar 6 dies vagant per les valls fins que un pastoret el va trobar a punt de morir congelat. Encapçalant la recerca hi havia en Saint-Exupéry que era company seu de feina. Sens dubte aquells fets el van inspirar en els seus llibres de més tard...
Tots dos pilots van morir anys després durant la 2ª guerra mundial, l'un sobre el mediterrani, l'altre sobre el Sàhara.
Els guardaparques també m'han dit que tornaran a obrir la setmana vinent, per tancar definitivament a la propera nevada i llavors ja fins la primavera. Procuraré tornar-hi abans!!

http://todalaaviacion.blogspot.com/2008/02/accidente-de-henri-guillaumet-en-laguna.html

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Parla mes de les teves femtes

Anònim ha dit...

Si eso, platicanos de tus cacas