dilluns, 24 de març del 2008

Pasqua

Per Semana Santa fa mal temps per definició, tant se val que estiguis a Manresa, Melbourne o Montreal. I així ha sigut a Mendoza, ha plogut, ha fet sol, fred i calor, tot en pocs dies. Els 'mendosinos' aprofiten les vacances per, pujar a la cordillera, o bé anar fins a Xile.

Vaig passar el diumenge de Pasqua amb la familia del Fabio, un amic del Russo (gràcies Jaume!!). La familia Totera es reuneix en una casa-cabana sobre el pantà de Potrerillos. Va ser un dinar a l'aire lliure, unes 20 persones, taula llarga amb tovalles de quadrets blancs i vermells, a l'estil sicilià. I tot rodejats de muntanyes de 3.000 m. amb el cim nevat.

I quin és el menú?: Asado!!!. L'asado és l'àpat nacional, consisteix en fer a la brasa, qualsevol part d'una vaca. Qualsevol dia és un bon dia per fer 'asado' a l'Argentina.
Les denominacions dels 'cortes' són varies: 'entraña, bife, chorizo, matambre, lomo, tira...', i tots són bons. Ser vegetarià a l'Argentina = ser ben desgraciat.
El cap de familia s'encarrega del foc i la carn, i al voltant es va xerrant, bebent vi i cervesa... Ja a taula, la carn s'acompanya amb verdures al foc i verd. I de postres? es menja un 'roscón' molt semblant al nostre tortell i es regalen ous de xocolata. La sobretaula s'allarga fins que es pon el sol, i no cal dir que vaig aprofitar per fer la migdiada...

2 comentaris:

Silvia ha dit...

Ei Miquelet, vigila que si segueixes menjant tant asado tornaràs amb uns quilets de més (sempre amb el permís d'en Moctezuma, clar).

Anònim ha dit...

Miquel,
Sóc en Russo, sabia que la familia Totera serien explèndits, es bonic que gent estimada que tinc tant lluny... la poguem estar compartint...
Vas per BBAA o a qualsevol altre pais de per allà avisa que et passare més referencies.

Cuida't
i fins aviat que ja m'enyoro de tants amics d'allà...

Per cert la meva travessa ha estat fantàstica...pero te la explicare en persona ;-)

Jaume Trasobares (Russo)