dimecres, 10 de novembre del 2010

Gelades de primavera

Per si no havia tingut prou problemes als darrers mesos, ara ve el clima i també me la fot... ja n'hi ha prou no? Tants pecats he de purgar? És cert allò que tot el que fas et torna multiplicat? S'acumula la mala sort?
 Doncs sembla que si, després d'un capítol de vent Zonda el diumenge passat (el Zonda és aquell vent càlid que arrossega sorra bruta i que ve de la Cordillera), aquest dilluns hem tingut una nit molt freda i han caigut gelades en alta muntanya i en no tant alta. A la zona de Tupungato les gelades s'han fet presents i han glaçat els brots tendres d'unes quantes hectàries de vinya, sobre tot a les fondalades.

Aquestes gelades acostumen a afectar les fondalades perquè en una nit rasa, s'hi acumula l'aire més fred. En aquesta època les vinyes ja fa temps que han brotat i en alguns indrets es troben en plena floració. Els brots de la planta són molt tendres, sense gens de llenya i això fa que siguin molt sensibles a les gelades. La gelada destrueix els teixits vegetals que són plens d'aigua.

Les gelades són sinònim de pèrdua de producció, sinònim de mala qualitat en el raïm, sinònim de mal vi, sinònim d'un mal any vaja.
Si 2.010 ha estat fins ara un any molt feixuc per mi, ara encara ho és una mica més...

1 comentari:

Mercè ha dit...

Quin desastre! No es tracta de mala sort. No es podrien tapar aquestes vinyes?