dijous, 18 de novembre del 2010

Asakusa


Asakusa és le nom d'un barri de Tokio on s'hi troba el Temple Sensoji, el temple més antic de la ciutat, dedicat a la deesa Kannon. El temple data de l'any 645 DC, quan les nostres ermites romàniques encara no s'havien ni somniat.

A través d'una porta es passa per sota d'una fanalet inmens (seria un fanalot) vigilat pel déu del tro i el déu del vent. Una llarg carrer condueix al temple i al voltant els mercaders fan negocis, es veu que Jesús no va predicar a Sensoji. S'hi pot comprar de tot, desde espardenyes japoneses fins a gravats antics.

Al final s'arriba al temple on en un braser es prenen banys de fum per allunyar els mals esperits i enfortir l'ànima. M'he enfumat molt, que no sigui dit.

La gent entra en fila india al temple, en poca estona arribo a 'l'altar', on la gent fa pregàries i tira monedes en un gran cove. El temple és rematat per una pagoda de 5 pisos, que guarda la imatge de la deesa Kannon que mai s'ha mostrat en públic.

El temple és visitat per més de 20M de persones l'any, algunes per la fe en la deïtat i d'altres perquè sl voltant del temple es conserven carrers i carrerons amb el regust del vell Tokio. En aquests carrers joves i no tant joves passegen i/o s'asseuen als restaurants veïns amb tranquilitat.

Per un moment tinc la sensació que també es pot descansar en aquesta ciutat...

1 comentari:

rob ha dit...

MOLT INTERESSANT MIKE, M'AGRADA VEURE QUE HAS RECUPERAT LA FE, NI QUE SIGUI LA FE DELS INFIDELS!!!!!