dijous, 23 de setembre del 2010

Austin

He tingut la ocasió de visitar la ciutat d'Austin, és la capital de Texas. Austin té un tamany de ciutat més assequible, uns 0,7M d'habitants, i tot s'hi troba més apinyat com en una ciutat europea. És la 4a ciutat de Texas i la 15ena dels USA en tamany.
Com a Dallas, he quedat sorprès per la vegetació abundant. Hi han moltíssims boscos d'alzina i roure, una mica és com la Garrotxa texana.
Austin és una ciutat estudiantil, és coneguda pels festivals de música (hi he sentit un concert de blues en directe) i també per ser la llar d'en Lance Amstrong. Hi ha el 'Lance Amstrong track' pels que volen pedalar entre alzines al llarg del riu Colorado, que banya la ciutat.
El Capitoli (com el de Washington però en petit) és el parlament de l'estat, s'hi poden visitar les sales del govern i contemplar els retrats de tots els governadors. M'ha agradat veure el d'en Bush fill, el tenen a la planta baixa, ben avall. S'hi pot repassar la historia de l'estat texà, que neix cap el 1.840 obtenint l'independencia de Mèxic, però això ho deixo pel proper post...