divendres, 21 de maig del 2010

La 'Fiesta de la Ganadería'

El passat diumenge es va celebrar a 'General Alvear' (un municipi al sud de Mendoza) la 'Fiesta de la Ganadería en zona árida'. Aquesta festa reuneix als productors de carn i tota la indústria que representen a la regió.
En una fira multitudinària s'hi mostren diferents races de vedelles, es mostren grans toros sementals, es fan demostracions de mena del ramat i exhibicions d'habilitats gauches, com la munta a cavall, la doma i el llançament de boleadoras. També es venen pells i tota mena d'objectes relacionats amb la ramaderia.
Però el que més interès desperta en la fira, és la MEGACOSTELLADA!!!

La MEGACOSTELLADA és l'acte més esperat de la fira. Es fa un gran foc i quan la fusta es redueix a brases, es planten els costellars de 300 (o 400?) vaques en fila india.
És tot un espectacle de veure tants cossos de vaca oberts al foc, l'oloreta de tanta carn fa venir salivera.
Esclar que per un vegetarià aquesta MEGACOSTELLADA ha de ser un espectacle dantesc...
Els costellars queden llestos en 3 o 4 hores i llavors comença el gran banquet, acompanyat de vi negre de la regió, naturalment. Els gauchos tallen habilment les costelles i els convidats afamats s'hi llencen a sobre. Era una mica com estar al banquet final dels Astèrix...
A qui no li agraden les costelles que no s'atabali, també hi han butifarres per repartir, aquí les anomenen 'chorizos', res a veure amb el pamplonica...