dilluns, 26 de gener del 2009

La Laguna del Diamante


La 'Laguna del Diamante' es troba ben bé enmig de la Cordillera Andina, a uns 200 km al sud de Mendoza. La llacuna, es troba als peus del volcà Maipo (5.430 m.), espectacular per la seva forma cònica i les llengües de neu a les seves parets i que alimenten la llacuna. El conjunt, volcà i llac es troben dins d'una caldera volcànica colosal, d'uns 15 km de diàmetre que regala uns paisatges de l'entorn absolutament marcians. El volcà es considera actiu, i la darrera erupció data del 1918. L'accés a la llacuna està tancat durant 8 mesos l'any a causa de la neu, i per accedir-hi cal fer un port d'uns 3.600 m. a través de collets i pàrams en alçada, on poden veure com pasturen els guanacos i volen els cóndors.
Poca gent visita aquest indret, només alguns excursionistes o alguns pescadors de truita que tiren la cullereta i esperen pacients. Els he preguntat i diuen que la truita de la llacuna té un sabor únic. El que si que he pogut comprovar és que les aigües són glaçades!
Els guanacos són mamífers de la familia dels camèlids, germans de llames, vicunyes i alpaques que poblen la cordillera andina. Adaptats a les condicions dures en alçada, són fàcils de veure, pasturant en grup allà on hi ha verd, barallant-se o fent sorollosos roncs que trenquen el silenci de l'altiplà.