dijous, 6 de novembre del 2008

São Paulo

São Paulo és una ciutat aclaparadora. L'habiten 11 Milions d'ànimes, uns 20M en el conjunt de la zona metropolitana. Per comparar, Barcelona té 1,5 M (uns 3M al conjunt de la zona metropolitanas), São Paulo=Barcelona*7. Això dona idea de la magnitud de São Paulo?? La imatge quan arrives a la ciutat desde l'aeroport, és d'una plana plena de rascacels, tant se val on miris. De fet aquesta és la tercera ciutat mundial en nº de rascacels després de Shangai i New York. La visió de tots aquests edificis et deixa perturbat. São Paulo és la ciutat més gran de Sud Amèrica i està entre les 10 més grans del món.
El trànsit és infernal, el transport públic deficient i els embussos són el pa de cada dia. També és un lloc perillós si et despistes, és aconsellable no caminar pel carrer de nit, cal no agafar mai taxis desconeguts i conduir moto és poc aconsellable(la taxa d'accidents de moto bat rècords).
Per sort el clima tropical ajuda a fer créixer el verd pels racons, hi han bastants parcs i arbres monumentals, això ajuda a fer més humà el conjunt. D'altra banda la ciutat és absolutament cosmopolita i rica en cultura i gastronomia internacionals. Aquests dies he assistit a una fira gastronòmica i he coincidit amb els millors cuiners mundials, sens dubte acollits per la riquesa gastronòmica de la ciutat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Nen, deixa’t estar de perills i surt a buscar les brasileres exuberants, que el teu índex d’audiència està per terra i és l’única manera d’animar la colla de lolos!