dilluns, 10 de novembre del 2008

Carn

Tant a Brasil com a l'Argentina, he tingut ocasió de menjar canrs excel·lents a preus més que raonables. Que ho fa que en aquests països hi hagi aquesta abundància de carn excel·lent? Les grans extensions de terra disponibles, l'abundància de pastura i d'herba fresca, els avanços en genètica ramadera, la forma de tallar la carn... Tot plegat, fa que la carn sigui una delícia.
A l'Argentina, la gent és acostumada a que governants i polítics robin, enganyin, tergiversin, tot això es 'tolera', però la manca de carn als mercats podria provocar una revolució i incendiar el pais. Els successius governs ho saben bé i tenen cura de subvencionar perquè els preus siguin ben baixos.
A Sao Paulo he tingut ocasió de provar la 'vedella de Kobe'. Aquesta carn prové d'una raça d'orígen japonès, de pell fosca, la raça 'Wagyu'. Allà a Kobe, es diu que les vaques reben massatges a diari, s'els neteja la pell amb sake, s'els alimenta amb complements nutricionals i s'els dona a beure cervesa. El resultat és una carn amb el greix completament infiltrat als feixos musculars, una mica com el pernil de jabugo 3J's. Això fa que la carn no només sigui gustosa, sinó que té la textura d'un foie que es desfà en posar-lo a la boca. Exquisita!! Desde fa un temps ja s'en produeix a S-amèrica amb èxit, i segur que no els donen tant de massatge... El que no canvien són els preus de la carn, astronòmics!!