dijous, 27 de novembre del 2008

Barriques (o botes)


Passades les presses de la verema, i enllestides les comandes de Nadal, és una bona època per trasbalsar el vi de les barriques. Trasbalsant el vi, aconseguim netejar-lo de les 'mares' depositades al fons de la bota, i al mateix temps netegem la fusta de la barrica, reobrint els porus de la fusta per que segueixin regalant al vi els components màgics que el transformen de 'jove' en 'criança'.

M'agrada trasbalsar barriques, és una feina manual que es fa pràcticament igual que fa 300 anys: cal fer poca força i tenir molta traça, i a canvi sents les olors del vi i el tacte de la fusta del roure... En l'època d'Internet i de la tecnología, és una feina que em fa sentir persona...
(no he explicat que abans de trasbalsar, cal tastar el vi de CADA barrica!!)

1 comentari:

Anònim ha dit...

i quantes barriques cal tastar? es pot acompanyar amb pernil?