dimecres, 28 de maig del 2008

Vi i Música

Segons un estudi recentment publicat per una Universitat de Londres, s'ha arribat a la conclusió que l'audició de música potencia la degustació del vi, i viceversa, beure segons quins vins pot exaltar la sensació auditiva d'algún tipus de música. Recomano la lectura de l'article a continuació.

http://www.emol.com/noticias/internacional/detalle/detallenoticias.asp?idnoticia=304225

L'estudi encara va més lluny, sembla que segons la varietat de raïm, es potencia un tipus o altre de música. El cas més extrem és el dels bodeguers que posen música a les seves vinyes (pobres ocells i cargols), diuen que produeixen millor raïm. Personalment això ho trobo molt dubtós, una contaminació ambiental...

Las mejores canciones por cepa:
Cabernet Sauvignon:
las melodías perfectas para exaltarlo serían "All Along the Watchtower" de Jimi Hendrix, "Honky Tonk Woman" de The Rolling Stones, "Live and Let Die" de Paul Macartney y "Won’t Get Fooled Again" de los Who.
Chardonnay: va perfecto con "Atomic" de Blondie, "Rock DJ" de Robbie Williams, "What's Love Got to do With It" de Tina Turner y "Spinning Around" de Kylie Minogue.
Syrah: es más clásico, la aria "Nessun Dorma" de Puccini cantada por Luciano Pavarotti le va al dedo. También música moderna como "Orinoco Flow" de Enya, "Carros de Fuego" de Vangelis y "Canon" de Johann Pachelbel.
Merlot: sus "almas gemelas" melódicas son "Sitting On The Dock Of The Bay" de Otis Redding, "Easy" de Lionel Ritchie, "Over The Rainbow" de Eva Cassidy y "Heartbeats" de José González.


I jo em pregunto: el gust/olor del Macabeu millora escoltant Els Pets?
Adjunto 'Nessun dorma' de Puccini (versió Pavarotti) per acompanyar amb una copa de Syrah... espectacular!!!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Avui m'has tocat la fibra...

Anònim ha dit...

Qui poguès haver escoltat mai al Pavarotti interpretant Nessun dorma en directe!

Anònim ha dit...

y las pivas?? nunca veo ninguuuuuuuuuuuuuuna