dissabte, 4 de juliol del 2009

Grip A (o H1N1 o del porc)


Fa 2 mesos, quan l'expansió de la grip A a Mèxic estava en ple furor, el govern argentí va cancelar tots els vols directes amb aquest pais.

Fa una setmana, abans de les eleccions, els casos confirmats de grip al pais no eren més de 1.000 amb 13 morts confirmats.
El destí és capriciós, 6 dies després de les eleccions s'ha cesat al ministre de sanitat, i el seu successor ha donat dades sorprenents: els morts al pais ja són 55, els casos confirmats poden ser 5.000, i el número estimat de possibles infectats podria enfilar els 100.000.

Aquestes dades posen el pais argentí com el tercer mundial en nombre morts i el primer mundial en nombre d'infectats.

Ja s'han pres varies mesures sanitàries: s'han allargat les vacances escolars dels infants, s'ha obligat el tancament de peloteros, discoteques i llocs d'oci. El campionat de futbol just acaba demà i es recomana a bars i restaurants de només omplir parcialment el seus locals. No calia la recomanació: l'activitat comercial ja s'ha reduit en un 60%.

Les existències de barbijos (mascaretes) i alcohol en gel s'han esgotat. Els argentins surten a l'extranger a comprar 'Tamiflu', les embarassades tenen permís per romandre a casa i els pares amb fills sembla que també el tindran.
Comença a extendre's una psicòsis comunitària, no se fins a quin punt exagerada o amb raó...

Evolució mundial de la Grip A segons la OMS: