diumenge, 5 d’abril del 2009

Dengue

Desde fa unes setmanes està en marxa al pais l'alerta sanitaria per un brot de Dengue. El Dengue és una malaltia molt coneguda en zones tropicals, causada per un pool de virus, i amb símptomes de febre intensa, dolors musculars, descomposició. La malaltia ha estat històricament endèmica en tot el nord-est argentí, per tant això vol dir que necessita de mesures fitosanitaries i tractamens preventius.

Sembla que la falta de mesures sanitàries, la falta de planifiació o la deixadesa de l'administració en la prevenció, ha facilitat el brot agut actual de l'enfermetat.
Hi han més de 11.000 afectats, medis no oficials diuen que en són 30.000, i ja han mort 6 persones.
L'enfermetat es pot transportar per persones que viatgen a/desde zones humides afectades, però no s'encomana directament entre persones. A Mendoza ja n'han aparegut casos. I Buenos Aires, amb clima temperat veu com els seus hospitals estan plens d'afectats.

El vector de la malaltia és un mosquit, el 'aedes aegypti' que transporta l'enfermetat de basses i zones humides a l'organisme humà. La fumigació sistemàtica de zones humides on viu és bàsica per controlar el brot, els deures estan per fer.

La Ministra de Salut deia ahir a la TV: 'El dengue ha venido para quedarse'.
Doncs molt bé, bravo per la ministra!! deu ser familia de la Maleni...