dimecres, 8 de juny del 2011

L'erupció del volca Puyehue

Desde el darrer cap de setmana va entrar en erupció el volca Puyehue, en plena Cordillera, just a la frontera entre Chile i l'Argentina, a l'alçada de Bariloche. Bariloche es troba uns 800 kms al sud de Mendoza, així que el tema agafa una mica lluny.
Les cendres han cobert kilometres i kilòmetres de paisatges amb llacs i molt de verd. A les principals localitats aprop del volcà, en algun moment es va començar a desplaçar gent de les seves cases per por que els núvols de cendra tinguin un efecte tòxic a la salut.


Per ara la sang no ha arribat al riu, les maquines lleva-neu han fet de maquina lleva-cendra i no hi han hagut desgracies personals. Però la població està nerviosa, no se sap com evolucionarà el volcà i de moment tots els vols estan suspesos. En canvi hem pogut gaudir d'unes fotos extraordinaries.

Com amb els celebres volcans islandesos, les cendres del Puyehue s'han extes a milers de kilometres i per uns quants dies tots els vols del sud de Sud-America s'han quedat a terra. M'encanta de veure les fotos satèl·lit, es veu la fumera del volcà com si fos la d'una fàbrica del Vallès, però amb escala planetària, esclar...