dijous, 18 de desembre del 2008

El Puma

Fa una setmana que va aparèixer la noticia al diari Los Andes de la mort d'un Puma a mans de la gendarmeria nacional en un barri de Mendoza. Sembla que l'animal s'havia cruspit el gos (de nom Coco) d'una senyora atemorida, i el van acorralar fins matar-lo. Segurament el puma no estava al lloc adient, però això és culpa de molts grangers, que els cacen i els tanquen en enreixats com pollastres. Si algún d'aquests animals s'escapa i es troba dins d'una zona urbana ja està llest.

El puma està molt extès a tot Amèrica, viu desde la vall del riu Yukon, al Canadà, fins la punta sur de la Patagònia. Viu sobretot en zones de muntanya, els Andes o les Rocalloses, però també s'extén per planures poc habitades, boscos i selva, sempre en llocs amb cacera suficient. El puma és el segon felí americà, després del Jaguar. No es troba en perill d'extinció, però l'activitat humana li va en contra.

1 comentari:

rob ha dit...

collons miquel, per fi una noticia de natura, encara que sigui lamentable... quins salvatges aqts argentins, carregar-se el puma... he llegit els comentaris al diari "Los Andes" i tothom es queixa de lo animals que han estat aqts guardaparques, ho hauries de posar a la noticia, com la gent (alguna) s'ha queixat d'aqta gestió de la fauna totalment tercermundista... ACS, al cel sies, puma...