Estic a punt d'agafar l'avio a Barcelona, torno a casa per Nadal com el turr'o.
'Es extrany perque aqui a Buenos Aires tenim 34`C, l'estiu comenca aquesta nit i per celebrar el Nadal es tiren petardos i focs artificials com si fos la revetlla de Sant Joan.
A 35`C els arbres de Nadal no llueixen igual i la iluminaci'o nocturna es fa extranya. Amb l-emoci'o de tornar a casa i tot plegat, estic una mica desorientat...
dissabte, 20 de desembre del 2008
dijous, 18 de desembre del 2008
El Puma

El puma està molt extès a tot Amèrica, viu desde la vall del riu Yukon, al Canadà, fins la punta sur de la Patagònia. Viu sobretot en zones de muntanya, els Andes o les Rocalloses, però també s'extén per planures poc habitades, boscos i selva, sempre en llocs amb cacera suficient. El puma és el segon felí americà, després del Jaguar. No es troba en perill d'extinció, però l'activitat humana li va en contra.

dimarts, 16 de desembre del 2008
Apertura

Els gols a favor, o els punts en camp contrari no compten: en cas d'empat es juga una final, un triangular en aquesta ocasió!. Fa cinquanta anys que això no passava, la gent no parla d'altra cosa i les televisions ja es freguen les mans dels diners que faran.
A la part de sota, un equip baixa a segona i dos juguen la promoció.
Aquest any es dona la circumstància que River ha quedat últim (mai li havia passat abans), però gràcies a un sistema de coeficients històric, se salva de baixar i de jugar la promoció. És un sistema que es va inventar perquè els equips més grans no baixin mai, molt injust trobo!. I sinó que li preguntin a la Real Societat o al Saragossa...
Quin és el meu favorit de tots tres? Tigre!!!, esclar, perquè és l'equip petit, i perquè el nom em recorda allò del Torrebruno: 'Tiigres!, tiigres!, leoones!, leoones!, todos son unos campeones!!!!'
diumenge, 14 de desembre del 2008
Mendoza city



Desde que vaig començar el blog, quasi no he posat fotos de la ciutat. Mendoza està construida en una zona sísmica de gran activitat. La majoria de les cases són d'una sola planta, a finals del XIX un terratrèmol va destruir completament l'antiga ciutat colonial. Però en els darrers anys s'están construint gratacels 'segurs', tots hotels. Desde els àtics d'aquests edificis es veuen prespectives fantàstiques de la ciutat, les de les fotos són d'una tarda de tempesta d'estiu.
La ciutat està construida sobre una quadrícula de canals que abasteixen d'aigua tots els carrers de la ciutat i permeten que sigui una ciutat plena d'arbres i jardins, això malgrat el clima extremadament sec de la zona.
divendres, 12 de desembre del 2008
Trànsit (2)
dimecres, 10 de desembre del 2008
El cel argentí
dilluns, 8 de desembre del 2008
Colibrís

També em varen explicar que molta gent els posa un menjadora amb aigua ensucrada i així els colibrís sempre visiten el seu jardí. Veure un colibrí volant és com veure un exercici de màgia, queden suspesos davant la flor com si flotessin, gràcies a un batre d'ales ultra-ràpid.
Pensava que els colibrís només vivien a països tropicals, però buscant a Internet he descobert que viuen a tot el continent americà, des d'Alaska fins a la punta sud de la Patagònia. N'hi ha més de trescentes espècies diferents, el més gros fa 25 cm, el més petit no arriba als 6. És l'ocell més petit del món.
dissabte, 6 de desembre del 2008
Potrerillos
dimecres, 3 de desembre del 2008
'Tamany pèsol'

En les darreres setmanes hi passen moltes coses a la vinya: creixement vegetatiu, floració, quallat, aixecament de fils... Per sort no hem tingut accidents climàtics notables, i això ha permès que la flor qualli (sigui germinada) amb normalitat. Ara ja ens trobem a l'estadi 'tamany pèsol', on les flors s'han convertit en grans de raïm que van creixent poc a poc. En aquest moment és important un aport d'aigua suficient per permetre un bon creixement del fruit. A la foto, una planta de Pinot Noir, amb els raïms ben formats. Cada raïm farà uns 300 g., així que ja es pot començar a estimar la collita...
dilluns, 1 de desembre del 2008
Malla 'antigranizo'


Mendoza té una climatología quasi ideal pel cultiu de la vinya: la sequedat ambiental fa que la pressió d'enfermetats fúngiques sigui molt petita, i això ajuda a que pràctiques sanitàries de la vinya siguin quasi ecològiques de forma natural. L'anomalia més gran són les pedregades. Desde l'inici de primavera i fins començada la tardor, les pedregades són molt freqüents.
Tant, que en algunes arees les pedregades cauen dos de cada tres anys.
AIxò és un bon negoci pels xapistes, però pèssim pels viticultors. Per evitar l'efecte de les pedregades, es coloquen 'Mallas antigranizo', que ajuden a protegir la planta de les pedregades lleus.
L'any passat varem patir un 40% de pèrdua de collita a causa de la pedregada, aquest any espero que no es repetirà...
Subscriure's a:
Missatges (Atom)