dijous, 28 d’agost del 2008

Quino

Acabo de descobrir que, en Quino, l'autor de la MAFALDA és de Mendoza, concretament de Guaymallén, el Badalona local. En Quino es diu en realitat Joaquín Salvador Lavado, fill d'emigrants andalussos. Les seves tires còmiques són conegudes arreu del món i els seus dibuixos tenen un perfil inconfundible.
Les histories de la Mafalda es van començar el 1963, quan la va dibuixar per primer cop per una campanya publicitària d'electrodomèstics. L'agencia publicitària volia una tira de dibuixos amb una típica familia de classe mitjana i amb un personatge amb un nom amb les lletres M i A.
La campanya s'anul·la però un any més tard “Primera Plana”, el setmanari informatiu argentí més important del moment li demana una colaboració satírica. La Mafalda torna a aparèixer, i desde llavors sense parar per tot el món, posant el dit a la llaga de les misèries humanes. Personalment sempre l'he trobat una mica massa repel·lent i saberuda, en canvi el seu company Felipe, aquell que sempre fa de Zorro el trobo genial.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

tengo una amiga de nombre mafalda y es un autentico z.....

Anònim ha dit...

quins comentaris mes desafortunats...

Anònim ha dit...

Clar... com que el Felipe és el bo del còmic... jo segueixo amb l'àcidesa de la Mafalda.